Een nieuwe tent! 2 dagen test kamperen op Texel

18 oktober 2015 , In: Europa, Nederland, Reizen , With: No Comments
1

Misschien zijn spontane reisjes wel de leukste. Zo kochten wij op een zomerse zonnige dinsdagavond een nieuwe tent en stonden wij op de zaterdag daarna op een duincamping in De Koog. Zomaar een weekendje kamperen op Texel dus! Als Noord-Hollands meisje bezocht ik al vaker dit Waddeneiland. En iedere keer doet het me zo goed. Vanaf het moment dat je de ferry opstapt, valt alle stress uit het dagelijkse leven van je af. Hoewel het vanuit Den Helder maar twintig minuten varen is, waan je je aan de overkant echt even in een andere wereld. Alsof je in het buitenland bent, maar wel met een Hollands landschap: weilanden, grazende schapen, uitgestrekte duinen, brede stranden.

Een bezoekje aan Texel betekent voor mij ook een bezoekje aan De Koog. De Koog is een gezellig plaatsje in het Westen van het eiland. Op Texelcamping Kogerstrand kozen wij voor een idyllisch plekje in een duinpannetje. Stond ons tentje er niet prachtig bij?

Twee dagen uitwaaien op Texel
Als niet heel ervaren kampeerders waren wij helaas een belangrijk ‘luxe’ artikel vergeten: de klapstoeltjes. De volgende ochtend werd dat dus ontbijten op de grond. Bij kamperen hoort tenslotte ook een beetje afzien. Dat heeft zo zijn charme… toch?

Wat doe je op Texel? Fietsen natuurlijk! Ik wel in ieder geval. Op de camping huurden wij twee prima fietsen en tuften daarmee regelrecht naar strandpaal 17. Tijd voor een Texelse Skuumkoppe. Van het strandpaviljoen fietsten wij daarna op ons gemakkie naar de Dorpsstraat in De Koog voor een avondhap. Op een of andere manier lijkt het net of de tijd hier tien jaar heeft stilgestaan. Het heeft de knusse kneuterigheid van vroeger. Misschien dat het weer daar ook wel aan bijdroeg. Want hoewel het weer de hele zomer prachtig is geweest, regende het mot die zaterdagavond. Zul je net zien. Toch vonden wij een fijn terras met overkapping en terrasverwarming bij ‘t Pruttelhuus. Beiden blij met ons sliptongetje als avondmaal. Als afsluiter nog een Juttertje bij een café verderop en wij strompelden terug naar ons primitieve onderkomen voor die nacht. Alle regen die in augustus op Texel viel, viel die nacht. Voor mijn gevoel dan. Maar je gelooft het of niet: helemaal droog, fruitig en fris werden wij de volgende ochtend wakker. Onze tent had de eerste test overleefd. Top! Ook de zon begon weer voorzichtig te schijnen. Dus hup op de fiets om de rest van het eiland te verkennen. Richting het Oosten. We reden langs de Texelse Bierbrouwerij. Het was nog voor elven, maar ach, wat kan ons het schelen, let’s go! Helaas dicht op zondag. Dus verder naar Den Burg voor een vroege lunch (dat ontbijten op de grond beviel toch niet helemaal). Op het terras van Hotel De Lindeboom streken we neer om een goede bodem te leggen, alvorens aan Texelse biertjes te beginnen. Veel lokale producten hier op de kaart. Het brood wordt er bereid met meel van de Texelse molen De Traanroeier in Oudeschild. Ik nam een broodje gerookte zalm en Waddenzeegarnalen, jam! Via Oudeschild en Den Hoorn weer ‘huiswaarts’, oftewel richting camping.

Twee dagen uitwaaien op Texel
Onderweg nog een stop bij Zorgboerderij Novalishoeve. De winkel met verse biologische producten is een bezoekje waard. Hier proefde ik het meest lekkere citroensorbetijs ever. Na aankomst bij de tent en het inleveren van de fietsen nog een laatste biertje op het strand om het af te leren. Met wat tegenzin en een laatste blik op zee besloten we dan toch richting ferry te gaan. Helemaal uitgerust en blij van ons geslaagde kampeerexperiment zwaaiden wij Texel gedag. Tot de volgende keer! Fietsen, de wind in je haren, lekker eten en drinken, het leven op Texel is simpel, maar o zo goed. Wij gaan zeker nog eens kamperen op Texel.

Benieuwd met welke tent wij het natte Nederlandse weer trotseerden? Wij kochten een koepeltent van Quechua: de ‘Tent air seconds family 4’. Juist ja, een 4-persoons tent. Oftewel: een 2-persoonstent met net iets meer ruimte. Met een vriend van bijna 2 meter lang is dat geen overbodige luxe. Zijn voeten kunnen in deze tent gewoon binnenboord blijven. En daarnaast is er nog genoeg plek in de binnentent over voor onze koffers. In de voortent is ook voldoende plek voor twee stoeltjes (als je die tenminste niet vergeet mee te nemen). Het opzetsysteem met twee opblaasbare bogen is wat mij betreft een uitkomst. Van tevoren had ik hierover zo mijn twijfels wat betreft de stevigheid, maar die bleken niet terecht. Ons tentje stond ondanks de Texelse wind als een huis. Plus je hebt geen gehannes met stokken (dus geen ruzie) en de tent staat werkelijk waar binnen no-time. Wij vonden een leuke aanbieding voor deze tent bij de Decathlon. Op iedere doordeweekse avond geopend, dus wat let je? Jij kunt dit weekend ook gaan kamperen op Texel! Oké… Je hebt misschien gelijk, dan moet het zonnetje wel weer even schijnen.

Er zijn nog geen reacties

PLAATS EEN REACTIE

Van wie is Reishoedje?

Dit Reishoedje is van Maria. Op reis gaat Reishoedje altijd met haar mee. Vaak naar zonnige oorden. In de kou wordt Reishoedje ingewisseld voor een reismuts. Maar dat klinkt zo raar. Vandaar de naam Reishoedje!

Instagram

Facebook