Reishoedje: het verhaal achter de blognaam (deel 2/2)

24 januari 2016 , In: Reizen , With: 3 Comments
1

In mijn vorige blog las je al hoe het idee voor Reishoedje ontstond. Het was in 2010 dat het hoedje voor de eerste keer meeging op reis. Op Fraser Island in Australië beleefden we samen ons eerste avontuur. Sindsdien maakten we ieder jaar weer mooie reizen naar warme bestemmingen binnen Europa, maar ook daarbuiten. In deel 1 eindigde ik het reisoverzicht in 2012 met een reis naar Sicilië, vandaag pak ik de draad weer op en ga ik verder met 2013. Tijdens het doorzoeken van mijn vakantiefoto’s kwam ik echter tot de ontdekking dat mijn Reishoedje de laatste jaren vaker thuisbleef dan meeging. Op een strandvakantie naar Turkije en tijdens zomerse stedentrips in Nice, Praag en Wenen was mijn hoedje goed van pas gekomen, maar helaas, ik dacht er niet aan om hem mee te nemen. Deel 2 van het reisoverzicht van Reishoedje voelt dus wat incompleet. De koudere bestemmingen ontbreken natuurlijk sowieso al. Desondanks heb ik toch nog voldoende zonnige foto’s van Reishoedje kunnen vinden. Hier komen ze!

2013: Zuid-Frankrijk en Nice

In 2013 bezoek ik Zuid-Frankrijk tweemaal. De eerste keer is het hartje zomer en kamperen we drie weken lang in het zonovergoten Zuid-Frankrijk. Heerlijk die mediterrane sfeer. Ik geniet van alle kleuren in het heldere zonlicht: van de paarse lavendelvelden, gele zonnebloemen tot de goudgele stranden. We wisselen mondaine badplaatsen, zoals Saint-Tropez en Cannes, af met een bezoek aan kleine vissersdorpjes en rustige baaitjes. Een bezoek aan een Provençaalse markt ontbreekt natuurlijk ook niet.

Begin september keer ik nog eens terug. Dit keer voor een citytrip naar Nice. Het is een heerlijke afsluiting van de zomer en we genieten vooral veel van het fijne stadsstrand dat Nice rijk is. Voor de nodige actie maken we een fietstochtje langs de Promenade des Anglais.

2014: Texel

Dit jaar staat er geen lange zonvakantie op de planning. Wel maak ik in de zomer een uitstapje naar Texel. Het zonnetje schijnt, we fietsen veel en ploffen neer op het strand. Uiteindelijk verlaten we kletsnat het eiland, want zodra we weer op de fiets zitten om terug te keren naar de veerpont slaat het zomerse weer om in een oneindig lange stortbui. Een beetje jammer zo’n afsluiter, maar wel onvergetelijk!

2015: Curaçao

In 2015 ga ik weer een weekendje naar Texel. Dit keer om te kamperen, maar ook nu gooit het Hollandse weer roet in het eten en ruil ik mijn hoedje om voor een paraplu.

2015 begint echter met een reis naar het Caribische eiland Curaçao. We beklimmen de Christoffelberg en belonen onszelf de rest van de vakantie met romantische diners en bezoekjes aan paradijselijke stranden.

Wat 2016 voor mij in petto heeft op reisgebied is nog een verrassing. Wel dwarrelen er al allerlei mooie bestemmingen door mijn hoofd. In 2015 volgde ik een beginnerscursus Spaans met het idee om in 2016 een reis te maken naar Midden-Amerika. Nicaragua spreekt me erg aan vanwege de mooie natuur en mijn fascinatie voor vulkanen, Guatemala juist door de levendige en kleurrijke Maya cultuur. Maar een rondreis door Zuid-Afrika lijkt me ook fantastisch. Daarnaast dromen we over een citytrip naar New York. Ik bezocht de stad al eens, maar mijn vriend nog niet. Of misschien wordt het wel Dubai. Vrienden van ons trouwen daar in november. Je leest het al: ‘ver weg’-ideeën genoeg! Maar omdat Nederland ook zo mooi is, kocht ik pas een nieuwe fiets. Daar hoop ik dit jaar veelvuldig van te kunnen genieten.

Wat zijn jouw reisplannen voor 2016?

 1. Beantwoorden

  Wat leuk, dat hoedje! Wij hadden de eerste jaren op elke vakantie (deden vrijwel altijd Europese roadtrips) een knuffel van Treelo (dat groene beest van the bear in the big blue house) op de hoedenplank liggen. Later is hij mee geweest op wereldreis. Inmiddels ligt hij weer in de auto, nu op de achterbank bij de kids. Zo is Treelo uiteindelijk nu al in zo’n 20 landen geweest. :)

 2. Beantwoorden

  Leuk om te lezen welke landen je met je hoedje hebt bezocht! Tof hoedje ook!

  • Reishoedje
   • Reishoedje
   • 26 mei 2016
   Beantwoorden

   Wat leuk Marcella dat je ook een reactie op mijn blog achterlaat. En dankjewel!

PLAATS EEN REACTIE

Van wie is Reishoedje?

Dit Reishoedje is van Maria. Op reis gaat Reishoedje altijd met haar mee. Vaak naar zonnige oorden. In de kou wordt Reishoedje ingewisseld voor een reismuts. Maar dat klinkt zo raar. Vandaar de naam Reishoedje!

Instagram

Facebook