Reishoedje: het verhaal achter de blognaam (deel 1/2)

31 december 2015 , In: Reizen , With: No Comments
1

Oktober dit jaar begon ik Reishoedje. De naam voor dit reisblog ontstond eigenlijk al veel eerder, om precies te zijn in 2010. Niet dat ik me er bewust van was, want ik had toen nog helemaal niet het idee om een reisblog te beginnen. Wel was/ben ik al jaren besmet met het reisvirus. Dat begon in 2006 met een backpacktrip naar Thailand. Daarna bleef het kriebelen en begon ik te dromen van een reis naar Australië. Pas nadat ik mijn studie afrondde waagde ik de sprong en boekte ik een ticket naar de andere kant van de wereld. Dit keer alleen! Ik verbleef vijf weken in Melbourne om een Engelse taalcursus te volgen. Later kwam mijn vriend over en maakten we samen een onvergetelijke roadtrip langs de Oostkust van Australië. Die trip eindigde met een bijzondere vondst en was het begin van jarenlang reisplezier met een nieuwe reismetgezel aan mijn zijde (of beter gezegd: op mijn hoofd).

Hoe het begon

We eindigen onze roadtrip door Australië in Brisbane, maar niet voordat we het grootste zandeiland ter wereld bezoeken. We rijden dus eerst nog iets noordelijker richting Noosa waar we een tour naar Fraser Island boeken voor de volgende dag. De rest van de middag verkennen we Noosa, een relaxte plek aan de Sunshine Coast. We hangen op het strand en slenteren door het badplaatsje. Tijd om te shoppen! In de enige winkelstraat die Noosa rijk is, vinden we voornamelijk veel zwemartikelen, surfoutfits én opvallend veel leuke strandhoedjes. Je raadt het al: ik ga bijna alle winkels afga om ik weet niet hoeveel hoedjes te passen en vind uiteindelijk mijn ideale vakantiehoedje! Het blijkt de ultieme koop, want in de jaren die volgen gaat het hoedje steevast mee op reis. Op bijna al mijn zonnige vakantiefoto’s prijkt het hoedje op mijn hoofd. Een nieuwe traditie is geboren en de naam voor mijn reisblog jaren later ook. Reishoedje was voor mij een meer dan logische keuze toen ik dit jaar een naam zocht voor mijn reisblog. Als je de foto’s hieronder bekijkt, begrijp je in één oogopslag waarom.

Hoe het verder ging

Het leek mij leuk om op de laatste dag van het jaar terug te blikken, en dan niet alleen op het afgelopen jaar. Sinds de aankoop in Noosa, maak ik ieder jaar minimaal één reis naar een warm vakantieland waarop mijn hoedje goed van pas komt. Vandaag deel ik deel 1 van de reizen die ik sinds 2010 met Reishoedje maakte. In dit overzicht vind je enkel mijn tripjes naar warme oorden (de koude(re) bestemmingen, dus zonder hoedje, heb ik achterwege gelaten). Ik zou zeggen: geniet!

2010: Australië

De eerste trip die ik met Reishoedje maak, gaat naar Fraser Island. Meteen een goed begin, want wat een droombestemming is dat! We waden samen door het meest heldere zoetwaterriviertje en staan versteld van de schoonheid van Lake McKenzie.

2011: Portugal

Na onze verre reis in 2010 zoeken we het dit jaar dichterbij huis. Hoewel, voor mijn Australische reismetgezel is deze Europese bestemming een heel eind weg. Portugal it is! Ook dit keer maken we een roadtrip. In twee weken tijd rijden we van Lissabon naar Porto en overnachten we in prachtige quinta’s en hotelletjes. We genieten van het zonnetje dat veelvuldig schijnt en de o zo fijne mediterrane atmosfeer.

2012: Parijs en Sicilië

In 2012 gaat Reishoedje niet alleen mee op zonvakantie, maar ook mee op de jaarlijkse citytrip. In Parijs laat de zon zich veelvuldig zien, dus ben ik blij met mijn hoedje op mijn hoofd. We wandelen heel wat af langs de vele bezienswaardigheden. Wat is die stad groot!

In het najaar pikken we nog wat zon mee op het mooie Sicilië. We huren voor 10 dagen een auto en verblijven op drie verschillende plekken op het eiland. We snuiven cultuur in Noto en Siracusa, beklimmen de Etna en nemen een zwavelbad op Vulcano. Wat een prachtig stukje Italië is dit.

In de jaren daarop volgen er nog meer fijne reisjes met Reishoedje. Daarover volgende keer meer. In deel 2 van dit overzicht blik ik meteen vooruit op het komende jaar. Er zijn nog geen concrete reisplannen voor 2016, maar ideeën genoeg.

Voor nu wens ik je een fijn uiteinde van 2015 en alvast veel geluk en (reis-)plezier in het nieuwe jaar!

Er zijn nog geen reacties

PLAATS EEN REACTIE

Van wie is Reishoedje?

Dit Reishoedje is van Maria. Op reis gaat Reishoedje altijd met haar mee. Vaak naar zonnige oorden. In de kou wordt Reishoedje ingewisseld voor een reismuts. Maar dat klinkt zo raar. Vandaar de naam Reishoedje!

Instagram

Facebook