3x overnachten in het warme Portugal mét zwembad

4 oktober 2015 , In: Europa, Portugal, Reizen , With: No Comments
1

Een aantal jaar geleden maakte ik een roadtrip door Portugal. In een kleine 2 weken reden we van Lissabon naar Porto. We planden niks van tevoren, maar bekeken per dag waar we zin in hadden. Waar we ’s nachts sliepen was iedere dag weer een verrassing. Soms moesten we even zoeken naar een fijne slaapplek, soms was het meteen raak, en hoe! Vandaag deel ik 3 prachtige plekken om te overnachten in Portugal mét zwembad. Wij bezochten Portugal laat in de zomer. De temperaturen waren soms nog flink hoog. Een hotel met een verkoelend bad was voor ons dus zeker een welkom extraatje.

1. Hotel Arribas, Praia Grande (vlakbij Sintra)

Eén van onze eerste overnachtingen in Portugal was in Hotel Arribas. Dit hotel moet het echt hebben van zijn locatie. Het ligt direct aan het strand en de zee en is daarnaast een goede uitvalsbasis om de vele paleizen en kastelen van Sintra te bezoeken. Ook de verdere omgeving is prachtig. Rij bijvoorbeeld naar Cabo da Roca. Dit is het meest westelijk punt van het Europese vasteland, een 140 meter hoge kaap gelegen aan de Atlantische Oceaan. Bovenop de rots prijkt een kleine vuurtoren. Een fotogeniek plekje.

Dan het hotel: het grote pluspunt van dit hotel is toch wel het zwembad. Niet zomaar een zwembad, maar een 100 meter lang zoutwaterbad. Ik vind het heerlijk om de dag te beginnen met het zwemmen van een paar baantjes. Dat kan hier dus heel goed. Maar een duik in de zee kan natuurlijk ook. Het is zeker aan te raden om een kamer met zeezicht te boeken. Vanaf je balkon met zitje heb je dan dit prachtige uitzicht.

3x logeren in Portugal met zwembad

2. Quinta de Rio Alcaide, Porto de Mós

Quinta de Rio Alcaide ligt 1 kilometer ten zuidwesten van het plaatsje Porto de Mós. Een dorpje gelegen tussen de wat grotere plaatsen Batalha en Alcobaça, bekend vanwege de mooie kloosters. Beide staan op de Wereld Erfgoed Lijst van de UNESCO en zijn zeker het bezichtigen waard. Deze accommodatie is de ideale plek om te overnachten in Portugal en vanuit hier de kloosters te bezoeken.

De quinta, een 18de-eeuwse papierfabriek omgetoverd tot een aantal vakantieverblijven, is gesitueerd in een romantische tuin met citrusbomen, smalle wandelpaden, een kabbelend stroompje en daar komt het: een charmant zwembad met uitzicht op de omliggende natuur. Ik kwam er helemaal tot rust na een dag rondstruinen in de kloostercomplexen.

3x logeren in Portugal met zwembad3x logeren in Portugal met zwembad

3. Casa Cimeira, Valença do Douro

Onze laatste stop voordat wij Porto aandeden was echt een pareltje, Casa Cimeira, gelegen op een heuveltop midden in de Alto Douro. Wij kwamen laat in de middag aan, maar gelukkig was er precies nog 1 kamer vrij in het tweehonderd jaar oude huis. Een ruime kamer met een hoog plafond, metersdikke stenen muren en uitzicht op de binnenplaats. We werden welkom geheten met een glaasje port van het huis. Wat een fijne ontvangst. Helaas konden wij vanwege onze late aankomst niet meer aanschuiven bij het diner. Wel reserveerden we gelijk een plekje aan de grote lange eettafel voor de volgende dag. Hier nuttig je ’s ochtends samen met de andere gasten ook het ontbijt. De familie serveert er ’s avonds een huisgemaakt driegangendiner wat echt een aanrader is.

Na een lange dag in de auto was een duik in het kleine zwembad van Casa Cimeira een heerlijke opfrisser. Vanaf mijn ligbed keek ik uit over de Douro vallei. Haar flanken bekleed met wijngaarden en beneden de slingerende rivier die zich een weg baant door de groene heuvels. Ik droom zo weer weg bij het zien van de foto’s.

3x logeren in Portugal met zwembad3x logeren in Portugal met zwembad

Welke mooie accommodaties om te overnachten in Portugal kun jij hier nog aan toevoegen?

Er zijn nog geen reacties

PLAATS EEN REACTIE

Van wie is Reishoedje?

Dit Reishoedje is van Maria. Op reis gaat Reishoedje altijd met haar mee. Vaak naar zonnige oorden. In de kou wordt Reishoedje ingewisseld voor een reismuts. Maar dat klinkt zo raar. Vandaar de naam Reishoedje!

Instagram

Facebook